Сашо Везенков изрази задоволството си от удължаването на контракта на неговия син Александър с Олимпиакос. Името на 24-годишното крило бе свързвано и с други клубове - Панатинайкос, Анадолу Ефес, руски отбори, но в крайно сметка подписа с "червено-белите" за още 2 сезона. Александър Везенков стана част от състава на гръцкия гранд през 2018 г.

ОЩЕ ДВЕ ГОДИНИ ЗА ВЕЗЕНКОВ В ОЛИМПИАКОС

"Действително Сашо имаше няколко предложения. Реални, а не просто разговори. Не мога да кажа от кои клубове, но в крайна сметка важното е, че той реши да остане в Олимпиакос. Лично, според мен, това е правилният ход за него. Смятам, че Олимпиакос е точното място за развитието му. На него много му харесва обстановката в отбора, както и разбира се гръцкият баскетбол. Нека не забравяме, че това е едно от най-силните първенства в Европа, макар към момента да няма яснота дали отборът ще участва в местния шампионат, или само в Евролигата”, заяви Сашо Везенков пред "Тема Спорт”.

При всички положения сега е времето на Сашо да покаже на какво е способен. След месец става на 25 години, това е златна възраст за всеки спортист. Вярвам, че той ще демонстрира най-доброто, на което е способен. Още повече, че треньорът Барцокас вече няколко пъти каза, че държи на него и ще му гласува доверие. Това обаче не означава, че някой ще му подари нещо. Напротив - трябва да се бори за минутите си на паркета”, добави бившият национал.

Атмосферата в клуба е много добра. Той може да се учи от хора като Спанулис, Папаниколау и Принтезис. Това са все доказани имена. По-важното обаче е, че са страхотни момчета", каза още Сашо Везенков.

Източник: в-к “Тема спорт”