Борислава Христова избра да стартира професионалната си кариера в Горжов, който представя Полша в евротурнирите. След пет години като основна част от Вашингтон Стейт в колежанското първенство на САЩ, сега българката е готова да покори и баскетболна Европа.

БОРИСЛАВА ХРИСТОВА ЩЕ ИГРАЕ ЗА УЧАСТНИК В ЕВРОКЪП (ВИДЕО)

BBALL.BG се свърза с Борислава Христова, за да ни разкаже малко повече за решението си, за Горжов и за бъдещето. Ето и какво сподели тя:

- Защо избра точно Полша, за да започнеш професионалната си кариера?

- Избрах да започна кариерата си в Полша заради високото ниво на баскетбол и силната конкуренция. Това за мен е чудесна възможност да разгърна качествата си и да си изградя име и резюме в Европа, което ще ми помогне да се изкача нагоре и да достигна до целите си.

- Какво знаеш за новия си отбор?

- Отборът на Горжов се състезава в Еврокупата и е един от фаворитите както там, така и във вътрешната лига на Полша. В тяхната женска баскетболна лига се състезават 12 отбора, от които няколко кандидати за Евролигата. Горжов тепърва започва да обявява новите си попълнения, от които срещу някой съм се състезавала по европейските първенства, както и в колежанския баскетбол в САЩ. Има много опитни и класни състезателки от WNBA, Евролигата и Еврокупата, както в нашия отбор, така и в лигата, срещу които съм развълнувана да играя и да се уча от опита им. Отборът е поставил високо летвата, особено след като не успя да завърши първенството през миналия сезон.

- Треньорът на Горжов каза доста хубави неща за теб. Как приемаш това?

- Хубавите думи на Дариуш Мачийевски означават много за мен. Приемам ги като една мотивация да се раздам максимално и да оправдая доверието, което ми е гласувал. 

- Колко време ще останеш в България?

- Преди няколко дни се прибрах в България и планувам да остана до септември месец, ако няма промени около всичко случващо се с COVID-19.

- Какви са очакванията ти за новия сезон?

- Очакванията за новия сезон са големи, както за мен, така и за отбора ми. Искам да извлека максималното от първата ми година като професионална баскетболистка и същевременно да помогна на отбора за едно достойно и престижно класиране, както във вътрешната лига, така и в Еврокупата. Всичко, което съм постигнала досега, остава в миналото и оттук нататък целта ми е да гледам напред, да се докажа като играч и да си изградя име в европейския баскетбол.

БОРИСЛАВА ХРИСТОВА ЗА НОВИЯ СИ ОТБОР: РАЗВЪЛНУВАНА СЪМ (ВИДЕО)