Един от талантите на Балкан Стефан Михайлов получи шанс да се потопи в начина на работа в един от големите клубове в Сърбия. Младият баскетболист изкара проби в школата на Цървена Звезда.

Самият той сподели впечатленията си пред официалния сайт на Балкан. Ето и какво каза:

През тази една седмица успях да науча много нови неща, върху кои аспекти от играта си трябва да наблегна в тренировките, за да съм конкурентен на играчите в силните европейски отбори и че трябва вече да гледам на баскетбола като на моя професия, а не просто като на игра за забавление. Повикването за пробен период ме мотивира да тренирам още повече и повече и да напредвам с всеки изминал ден.

Впечатли ме отношението, с което децата и треньорите се отнасят към тренировъчния процес. Това е един от най-големите клубове в Европа наистина и всички играчи в отбора знаят, че им се дава голяма възможност да се състезават там, а те се отблагодаряват с големия труд, който полагат.

До заминаването ми се стигна след като от Звезда проявиха интерес към мен поради доброто ми представяне в младежката европейска лига. Свързаха се с Балкан и оттам се стигна до заминаването ми. Тренирах с момчета, родени през 2004/2005 година, с една година по-големи от мен. Тренировките бяха много натоварващи, защото всичко се работеше на много голяма скорост и без много големи паузи между отделните упражнения. Тренировките за мен бяха или една на ден, която включва два часа работа с топка и час фитнес, или две двучасови тренировки. Набляга се на правилното изпълнение на детайлите в упражнението. От играта има по-строги изисквания към движението на топката и защитата. Отделните възрасти работят с по няколко треньора. Задължително има един, който да води тренировката и един помощник, който наблюдава децата на другия кош. Хареса ми това, че държат на дисциплината и се отнасят със състезателите като с професионални играчи.

Стефан Михайлов е роден през 2005 г. Висок е 196 см. и играе на позиции 2 и 3. Започва да тренира баскетбол в Балкан преди 7 години. 14-годишният състезател на "зелените" е част от юношите до 16 години на Балкан в държавното първенство и в две възрасти в Европейската младежка лига, в която Балкан участва всяка година. В момента Стефан, който е син на президента на Балкан Михаил Михайлов, завършва 8 клас в Професионална гимназия по Компютърни технологии и системи (ПГ по КТС), град Правец.

Повече за него можете да прочетете тук

Източник и снимки: Balkan-basket.com