Архитектурно студио “АТЕК-ВД – София” спечели конкурса за идеен проект за бъдещата многофункционална спортна зала на Стара Загора в парк “Артилерийски”. Днес журито с председател проф. Иван Марков – ректор на Университет по архитектура, строителство и геодезия обяви публично резултатите от конкурса.

Общо 13 проекта се състезаваха за образа на бъдещата "Арена Стара Загора", като трябваше да се съобразят с прогнозната стойност от 20 млн. лв. без ДДС и да предложат устройствена концепция и архитектурно и инженерно решение за зала с капацитет 5200 седящи места и околното пространство. Най-много точки събра АТЕК-ВД, а управителят на фирмата проф. Валери Иванов обясни, че основното им предимство е, че са представили анализи, които доказват и икономическата и социална целесъобразност на проекта.

Спечелилият колектив има сериозен опит зад гърба си, включително с проектирането на залата в Шумен и на новия терминал на летището в руския град Казан.

Cгpaдaтa щe oбeдинявa фyнĸции нa cпopтнo cъopъжeниe c ĸaпaцитeт 5200 ceдящи мecтa, ĸoнцepтнa зaлa и бизнec зoнa c ĸoнфepeнтeн блoĸ, xpaнeнe и paзвлeчeния и peĸpeaция. Бъдещата "Арена Стара Загора" разполага с всичко необходимо да приюти големи спортни събития.

От БК Берое приемат с огромен ентусиазъм новината за избрания проект и се надяват, че възможно най-скоро ще бъде дадено началото на строежа на съоръжението.