Срещите на националните ни отбори от европейските квалификации ще останат планирани за ноември. Това решение бе взето по-рано днес на заседание на Борда на ФИБА Европа.

При мъжете евроквалификациите с Босна и Херцеговина и Гърция остават по график, съответно на 26 и 29 ноември. Срещите трябва да се играят със или без публика, или с ограничен брой зрители, в зависимост от препоръките на здравните власти. В случай че двубоите през ноември не могат да се проведат по календар, то те ще бъдат отложени за февруари 2021 г. А тези от февруари догодина, ще се играят през юли догодина, преди Олимпиадата в Токио.

При жените мачовете от евроквалификациите с Гърция на 12 ноември и с Исландия на 15 ноември остават по календар. Те ще се играят със или без зрители, или с ограничен брой зрители, в зависимост от препоръките на здравните власти. В случай че тези срещи не могат да се проведат през ноември, то те ще бъдат отложени за февруари 2021 г. При този сценарий, ще се проведат четири срещи в прозорец от 15 дни – в периода от 31 януари до 14 февруари догодина.