Световното първенство за юноши до 17 години в София няма да се проведе през тази година. Това решение бе взето по-рано днес от Изпълнителния комитет на ФИБА.

Според информацията, тази стъпка е предприета след задълбочен анализ и след разглеждане на препоръките на Комисията по лекарска и състезателна дейност към международната централа. В бъдеще ще бъде разгледана опцията за провеждането на турнира през 2021 г.

Веднъж, световното за юноши до 17 г., бе отложено за август, а по първоначална програма трябваше да се проведе от 4 до 12 юли в “Арена Армеец”. “Лъвчетата” бяха в група с отборите на Франция, Китай и Доминиканската република.

Междувременно стана ясно, че ФИБА ще организира FIBA ​​U17 Skills Challenge, с което ще насърчи националните федерации да обединят своите отбори с тренировъчни лагери и да позволят на играчите да се насладят на състезателна дейност без пътуване в чужбина. Броят на тимовете ще бъде удължен от 16 на 20, като всеки регион на ФИБА ще получи по едно допълнително място.