Константин Папазов официално ще се превърне в един от собствениците на професионален футболен клуб Левски. Това стана ясно днес, по време на първата пресконференция, която Наско Сираков даде пред медиите след завръщането си на стадион „Георги Аспарухов“.

Преди броени дни легендата на българския футбол и на Левски бе официализиран пред обществото като новият мажоритарен собственик на клуба, благодарение на джиросването на 86% от акциите към него от страна на бизнесмена Васил Божков. Както е известно, Божков се укрива в Дубай, срещу него са повдигнати куп криминални обвинения, а до януари именно той бе този, който издържаше „сините“.

В знак на благодарност за подкрепата в трудните седмици по пътя на изправения пред фалит и изпадане в аматьорските групи Левски, Сираков е решил да дари 35% от своите общо 86% на Константин Папазов. Той обаче ще задържи 51% от акциите за себе си и обяви, че тези 51% ще останат неприкосновени.

Константин Папазов е треньор на баскетболния Левски, който през февруари, преди този сезон да бъде преустановен заради пандемията от коронавирус, спечели Купата на България. Тепърва се очаква да стане ясно и дали Папазов освен втория по дял акционер във футболния Левски, ще заема и някакъв отговорен пост в клуба.