Въпреки отмяната на eвропейските първенства за подрастващи това лято, БФБаскетбол ще продължи работата с националните отбори.

Първи лагер с група от проектонационали от столичните клубове и чужбина започна селекционерът на юношеския национален отбор Георги Давидов. Наставникът на Академик София и помощникът му Веселин Веселинов събраха група от 13 момчета, родени през 2002 г., за едномесечен камп в София.

Те ще водят специализиран тренировъчен процес от 10 юни до 10 юли в зала “Триадица“, като са предвидени по 4 двучасови тренировки седмично. В заниманията в ролята на консултант ще се включи и селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски.

Основната цел на лагера е допълнителна работа на играчите извън клубовете, в оптимално силна конкуренция. Момчетата ще могат да участват и в заниманията на клубните си отбори. За едномесечния период треньорският щаб си е поставил за цел развитието на физически качества; технико-тактически качества и групови и отборни тактически принципи и идеи.

Ето и кои играчи е извикал Георги Давидов за лагера в София:

Емил Стоилов – Испания

Веселин Господинов – Италия

Александър Витанов – Италия

Мартин Тодоров – Шампион 2006

Андрей Дюлгеру – Левски

Константин Паисиев – Шампион 2006

Виктор Германов – Левски

Павел Теофилов – БУБА баскетбол

Димитър Генов – ЦСКА

Лъчезар Тошков – БУБА баскетбол

Виктор Маргаритов – ЦСКА

Константин Тошков – БУБА

Иван Павлов – Левски

Източник и снимка: БФБ