$100 млн. обезщетение. На толкова се равнява искът в съда на вдовицата на легендата на световния баскетбол Коби Брайънт срещу компанията-собственик на хеликоптера, с който загина иконата на Лейкърс, както и една от трите дъщери на двойката - Джиана-Мария.

Според Ванеса Брайънт, компанията е проявила престъпна небрежност в деня на трагичния полет. Подценени са били тежките метеорологични условия в щата Калифорния, а освен това, излитането е можело поне да бъде забавено с няколко часа докато утихне бурята в региона, твърдят адвокатите на г-жа Брайънт.

Лошото време и гъстата мъгла се посочват от властите за основна причина за свирепата катастрофа на 26-и януари тази година. В нея смъртта намериха Коби Брайънт, 13-годишната Джиана-Мария, която вървеше уверено по стъпките на гениалния си баща в баскетбола, както и цялото семейство на приятел на семейството - Джон Алтобели. На борда са били съпругата на бейзболния треньор, както и дъщеря им - съотборничка на Джиана-Мария.

Загина и пилотът на хеликоптера. Машината се запали във въздуха, като аварията стана в задната перка на опашката, в резултат на което хеликоптерът падна в спираловидна треактория на земята.