Само до дни първото издание на БФБ е-баскет лигата – първото в България състезание по електронни спортове организирано от лицензирана от Министерството на младежта и спорта федерация, ще има своя пръв шампион. Турнирът вече е на финалната права.

Последен за полуфиналите се класира крилото на гръцкия гранд Олимпиакос Александър Везенков. Националът успя с много усилия на своя Балкан да се справи с друг голям талант на българския баскетбол – Александър Матушев от Ямбол. След размяна на победи – 128:104 и 112:128, Везенков все пак успя да надделее в последния мач от четвъртфиналната серия с 86:79. Така с една загуба до момента той продължава в шампионата на полуфинал.

Днес са първите мачове от Финалната четворка. Пряко в ефира на ТВ1 от 19:00 ч. ще може да се проследи мача на Везенков срещу друг млад талант на България – бившия център на Академик 17, БУБА Баскетбол и Левски Ерик Искренов.

Другият финалист ще бъде излъчен в международен сблъсък между Михайло Секулович и Кай Шаленберг. Центърът на Балкан също има само едно поражение до момента в турнира.

Източник и снимка: БФБ