Легендарният център на Ню Йорк в НБА Патрик Юинг е приет в болница. 57-годишният бивш баскетболист и настоящ треньор на университета в Джорджтаун е дал положителна проба за коронавирус, съобщават медиите отвъд океана.

 

Този ​​вирус е сериозен и не трябва да се приема леко. Искам да насърча всички да бъдат в безопасност, да се грижат за себе си и за своите близки. Сега повече от всякога искам да благодаря на здравните работници. При мен всичко ще бъде наред и всички ще се справим с този проблем”, написа Патрик Юинг в социалната мрежа Twitter.

Патрик Юинг e избран под №1 в драфта на НБА през 1985 г. от Ню Йорк. В кариерата си преминава още през Сиатъл и Орландо. На сметката си има още 14 участия в Мача на звездите, а освен това, е с ключов принос за класирането на Никс за финалите в лигата през 1994 г.

На сметката си той оставя средни показатели от 22.8 точки, 10.4 борби и 2.7 чадъра в НБА. Член на Залата на славата отвъд океана от 2008 г. насам.

Като част от университетския тим на Джорджтаун бившият център печели титлата в NCAA през 1984 г., като има и участия в две издания на Финалната четворка. Като треньор на тима има баланс от 49-46 през последните три години.