Видин вече разполага с още една спортна зала, в която ще може да се провеждат състезания. Това обявиха от Видабаскет чрез страницата си във Фейсбук.  

Спортното съоръжение е изградено по европейски проект, с климатична инсталация, скамейки за публика и с официални размери на баскетболното игрище. Залата е оборудвана с електронно табло, скамейки за състезатели, съдийска стая, треньорски кабинет, закрита фитнес зала, съблекални, бани и тоалетни.

На покрива има изграден тенис корт. Също така залата има и две модерни външни игрища за баскетбол и волейбол, лекоатлетическа писта, тенис маси на открито и фитнес парк.

Спортна зала е едно училищно бижу за Видинската природо-математическа гимназия за провеждане на обучение, тренировки и състезания. Предстоят разговори с БФБ за лицензиране на спортното съоръжение. Също така, след разхлабване на мерките около пандемията, се планира официално откриване.

За информация на баскетболната общественост възпитаници на Математическа гимназия - Видин са Коста Илиев, Емил Бояджийски, Люси Радулов и много баскетболисти, преминали през видинската баскетболна школа.

Източник и снимки: Vidabasket/Фейсбук