Един от треньорите от школата на Чардафон Габрово Антонио Станков изрази своята позиция относно практикуването на спорт с подрастващи. Все още наставниците у нас очакват разрешение от властите за подновяване на заниманията.

Ето и какво смята той:

От вчерашните събития, че отново спорта беше пренебрегнат реших да напиша и споделя с вас своето мнение за ситуацията в страната и спорта!

Голяма част от колегите ме подкрепиха в това нещо, което ще споделя пред вас, за което много им благодаря!

Как така държавата реши, че точно най- дисциплинираните хора, спортистите, децата няма да спазват санитарни и хигиенни изисквания и че ние треньорите ще подложим на РИСК здравето на нашите деца и състезатели!

Това не се издържа.

Прекалено е за нашите деца за нашето бъдеще и тяхното здраве... Нашите състезатели, нашите деца не са вещи, които да си стоят 2,3,4 месеца или колкото вие решите, докато вие не ги допускате навън на открито дори да спортуват, да играят и тренират, а през това време да са допуснати кръчми, ресторанти, кина, а сега и фитнес зали на закрито. Спортуването на аматьори до 12 души и фитнес зали е позволено, но децата нямат никакво право да спортуват дори навън?

Докога ще се подигравате и ще оставяте вашите деца да са последни в списъка.

Как така никой не излезе да попита как по дяволите през това време, докато се отваря и позволява да можем да сме в кръчмата един до друг в кафето един до друг, а да не могат 5 деца с треньора си дори да излязат и да спортуват и тренират на площадката или стадиона. Не ме разбирайте погрешно, нямам против заведенията, фитнесите и кафетата, ние всички се нуждаем от тези неща след тези 2 месеца на изолация и седене вкъщи, но също имаме нужда и от спорта, който се омаловажава последно време. Вие по този начин спирате колективните спортове, съсипвате децата физически и психически, оставяте толкова много треньори вече 3 - 4 месеца без работа? Докога ще си мълчим, докога ще се подигравате на тези хора и деца, и ще ги оставяте толкова дълго време без нещото, което най-много обичат да правят и работят?

Обръщам се към всички колеги и най-вече към федерацията по баскетбол! Да попитаме ЗАЩО? ЗАЩО Е ТАКА? И докога ще мълчим ? И кога е това скоро, което постоянно се казва и повтаря? Ние не искаме много, а само да ни позволите да спортуваме, да тренираме вашите деца, тяхното здраве, нашето бъдеще!