Изпълнителният съвет на акционерите на Евролигата се обедини около мнението, че на този етап сезонът няма как да бъде подновен на 11 април. Това се случи по време на онлайн среща, продължила четири часа.

Според информацията, по време на срещата е станало ясно, че участниците в нея искат 2019/2020 да бъде приключен. Срещите ще бъдат подновени едва когато ситуацията позволява и е благоприятна за здравето на всички, свързани с надпреварата. Същото се отнася и за турнира Еврокъп.

Има вероятност, след като мачовете се подновят, да се изиграят в по-кратък период в редовния сезон, както и в плейофите и във финалите. От Евролигата продължават да обмислят варианти за продължаване на сезона в зависимост от обстановката в Европа.

От Евролигата призоваха за по-голям набор от информация за коронавируса и за подкрепа в общността. Кампанията #EUROLEAGUEUNITED ще обедини и разшири усилията, които са положени от всички страни в подкрепа на всички глобални кампании, включително #IStayHome или #InThisTogether.