Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе гост на “Шоуто на Николаoс Цитиридис“ по BTV. В него той сподели, че племенникът му е заразен с коронавирус. Това е юношеският национал Константин Тошков, който е част от отбора на БУБА Баскетбол до 19-годишна възраст. С COVID-19 са още трима баскетболисти от юношеската формация на столичани.

Жив и здрав съм в такъв момент, което е добре. Присъствам в шоу, което би трябвало да носи позитивни емоции на хората. Смятам, че трябва да бъдем едновременно забавни и поучителни на базата на голямата гледаемост. Страшно много вярвам в Господ, защото са се случили събития в моя живот, които ми дават сила. Светът трябваше да бъде приземен и да осмисли прибързаното ежедневие, в което е навлязъл. Аз съм много позитивен човек, вярвам, че има решение срещу коронавируса. Моите синове бяха в Рим, но успях да ги прибера преди психозата. Приемам това като знак от съдбата. Случки в моя живот са ми дали правото да вярвам, че има Господ. Това ми помага, защото само вярата в него може да те вкара в правия път”, заяви специалистът.  

Всички знаем, че вирусът е нещо много масово и тежко, но не е толкова трудно да се излекуваш. Процентът на смъртността е много по-нисък от други болести, които са тежки. На човек трябва да му е на главата, за да осъзнае колко е сложна ситуацията. В събота ми се обади моята сестра и каза, че племенникът ми е с коронавирус. Той дори не беше разбрал, неговият треньор също е заразен, а оттам моят племенник и още трима негови съотборници. Беше шок, но след него идва вярата. В този период хората трябва да осъзнаят много неща от ценностната система. В нашето ежедневие трябва да се грижим за семейството си и за нашите родители, както и да се опитаме да бъдем по-добри към останалите. Паниката е много лош съветник. Можем да живеем много добре, ако бъдем добри един към друг. Ще бъдем щастливи, ако престанем да се сравняваме”, добави наставникът на “сините“.