Руди Гобер стана първият баскетболист от НБА, дал позитивна проба за коронавирус. Французинът говори за първи път след като бе диагностициран, като заяви, че ще използва опита си, за да помага на други в борбата за разпространение на вируса и поднесе публично извинение.

Ето и какво написа Руди Гобер в социалните мрежи:

Искам да благодаря на всички за загрижеността и подкрепата през последните 24 часа. Преживях толкова много емоции, откакто научих диагнозата си, но най-вече страх, тревожност и смущение.

Първото и най-важно нещо е, че бих искал публично да се извиня на хората, които може би съм застрашил. По онова време нямах представа, че дори съм заразен. Бях небрежен и се извинявам. Надявам се, че моята история ще послужи като предупреждение и ще накара всички да приемат това сериозно. Ще направя всичко възможно, за да подкрепя всеки, използвайки моя опит, да обучавам другите, за да предотвратя разпространението на този вирус.

Аз съм под наблюдение и ще се възстановя напълно. Благодаря ви отново за цялата подкрепа. Насърчавам всички да предприемат всички стъпки, за да останат в безопасност и здрави”, написа Руди Гобер, който преди няколко дни отнесе сериозни критики, след като по време на пресконференция докосна всички микрофони и телефони на журналистите.

НБА ПРЕКЪСНА СЕЗОНА