Насроченият за 29 февруари двубой в София между Левски Лукойл и Берое се отлага за 2 март. До това решение се стига по молба на домакините, които изтъкват като причина натовареността на двете зали “Универсиада“ и “Триадица“. В резултат на това стартът на третото завъртане за двата отбора ще се забави с 48 часа. Запазва се първоначално обявеният час за началото на двубоя – 19:00 ч., съобщават от официалния сайт на старозагорския тим.

Преместването на гостуването в столицата ще окаже влияние и на следващия двубой за Берое, който по програма трябваше да се състои на 7 март от 18:00 ч. в Ямбол. Срещата с едноименния тим ще се проведе два дни по-късно - на 9 март (понеделник).

Треньорът на старозагорци Любо Минчев призна, че липсата на голяма част от играчите в тима е създала сериозни затрудения в подготовката на тима. Припомняме, че Александър Янев, Станимир Маринов, Станислав Ваклинов и Павлин Иванов са ангажирани с националния ни отбор. Само преди дни Михаил Комбаков и Младен Георгиев се присъединиха към представителния ни тим до 17 години, а Иван Лилов и Ивайло Тонев лекуват контузии. Заради липсата на играчи пропадна и планираната проверка в събота срещу Черноморец.

Наблягаме на физическата подготовка и заниманията във фитнеса“, разкри Любо Минчев. Той все пак подчерта, че създалите се обстоятелства са в сила и за останалите отбори в шампионата.