Борислава Христова изигра последния си мач на домашна сцена, пред публиката на Вашингтон Стейт на колежанско ниво. Нашето момиче бе изпратено така, както заслужава - с много овации и цветя от фенове, треньори и съотборнички.

 

Борислава Христова, която се превърна в истинска легенда на Вашингтон Стейт, призната дори от шампиона в НБА с Голдън Стейт Клей Томпсън, е водещ реализатор в историята на учебното заведение с общо 2224 точки в кариерата си.

 

Малко преди двубоя с университетския тим на Южна Калифорния Боби получи още една изненада – мило послание от семейството й от България, след което тя не успя да сдържи сълзите си.

 

В последната си година на колежанско ниво, за последно пред феновете на Вашингтон Стейт Борислава Христова реализира 11 точки, а тимът й отстъпи на университетския тим на Южна Калифорния с 60:66.

 

Варненката остави срещу името си още 1 борба, 1 асистенция и 1 открадната топка за 40 минути. При стрелбата си от игра тя бе 5/17, включително 1/3 от тройката.

 

Вашингтон Стейт е с баланс от 11-17 през този сезон в колежанската лига, като има 4 успеха и 12 поражения в силната конференция ПАК-12. На 28 февруари Борислава Христова и компания ще гостуват на Орегон.

СТАТИСТИКА ОТ ВАШИНГТОН – ЮЖНА КАЛИФОРНИЯ