Европейският град на спорта за 2020 г. Пазарджик ще бъде домакин на тазгодишния Мач на звездите, съобщи пред журналисти кметът на Общината Тодор Попов. Очакваният спортен спектакъл ще бъде на 22 март в спортна зала “Васил Левски” в града. Това обяви президентът на БФБ Георги Глушков.

Форматът ще е българи срещу чужденци”, допълни Глушков.

Участниците в двата отбора за баскетболното шоу ще бъдат определени от феновете чрез гласуване на allstar.basketball.bg Гласува се и за треньори.

За първи път в 17-годишната история на Мача на звездите входът ще е свободен. Такава е практиката за всички спортни събития в Пазарджик. Това потвърди кметът Тодор Попов.

Като част от събитието ще бъде представен и националният ни отбор за юноши до 17 г., който тази година за първи път ще играе на световно първенство в София. “Лъвчетата” ще покажат уменията си в мач срещу аматьорски отбор. Ще има и подгряващи срещи между аматьори.

След специална томбола трима присъстващи от публиката ще получат шанса да се борят за 1000 лв. при успешен опит за стрелба от центъра. Това съобщи шефът на спорта в Пазарджик Ренета Камберова, която допълни, че за събитието са предвидени и много други изненади.

Източник и снимка: в-к “24 часа”

СТАРТИРА ГЛАСУВАНЕТО ЗА МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ У НАС