КАКВО СЕ СЛУЧИ: Броени дни преди домакинството си на турнира за Купата на България, Левски Лукойл постигна неочаквано категорична победа над Рилски спортист, до която стигна с лекота и с резултат от 83:50 като домакин в зала "Универсиада".

И ОЩЕ: На моменти разликата в полза на "сините" надхвърляше 40 точки, но за това допринесе и отсъствието на звездата на гостите Eкзейвиър Джонсън. В "Универсиада" пък вече тече трескава подготовка за купата, а трибуните на съоръжението са разтегнати до максимален капацитет.

НАЙ-ДОБРИ: Борислав Младенов изигра страхотен мач за домакините и завърши с 10 точки и 8 борби, като направи някои красиви и запомнящи се изпълнения, включително и чадър, който за съдиите бе отчетен като негово пето нарушение секунди преди сирената на редовното време. Новото попълнение на Левски Лукойл Данило Тасич бе най-резултатен с 16 точки и не му достигна една борба, за да запише дабъл-дабъл.

За Рилецо дабъл-дабъл регистрира Кристофър Уолкър също с 16 точки и 11 овладени под коша топки, а всички останали негови съотборници играха много под възможностите си и не минаха границата на двуцифрения точков актив.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ