Божидар Аврамов се завръща в България и отново ще играе в родния си град. 196-сантиметровият варненец ще помага на Черно море Тича, където прави първите си стъпки в играта. Новината бе потвърдена от клуба, който е получил документите му днес следобед. 

Радостен съм, че съм тук, с тези момчета и този треньор. Ще помогна с каквото мога“ коментира Божидар Аврамов за възможността отново да играе в зала “Конгресна”.

29-годишният баскетболист се е изявявал пред родна публика заедно с играчи като Пламен Алексиев, Весeлин Георгиев и Симеон Илиев, а негов треньор в юношеските формации е бил настоящият наставник на тима Галин Стоянов.

Божидар Аврамов започна 2019/2020 в румънския Питещ, но по-рано този месец двете страни се разделиха. За последно гардът носи екипа на Черно море Тича през 2014/2015. В кариерата си досега преминава още през Валенсия, Олимпия Лариса, Казерта и Плоещ, както и през Лукойл Академик и на Левски Лукойл, с които има на сметката си има общо 7 шампионски титли, 4 Купи на България и 2 СуперКупи.  

Очаква се Божидар Аврамов да се появи в игра още в утрешното домакинство на Черно море Тича срещу Академик Бултекс 99. Той има опция да напусне при изгодно за него предложение от чужбина. 

Снимки: LAP.BG и Личен архив