Разликата се получи реално второто полувреме, когато растеше малко по малко. Това ни помогна да сме една идея по-спокойни и не толкова припряни. Имаше неща, които работихме през седмицата изключително целенасочено и когато в един момент нещо, което си го работил, не се получи, е нормално да си ядосан и напрегнат. С оглед на по-слабата резултатност първото полувреме, може би е нормално нашите момчета да бяха леко напрегнати и след почивката бяха по-идейни и подредени в защита, като съм далеч от мисълта, че на полувремето мога да им кажа нещо ново за това как да играят” заяви треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов след успеха на тима си над Академик София с 85:64.

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА СИ ВЪРНА НА АКАДЕМИК

Напрежение явно имаше доста, защото бяхме работили много над нещата, които първото полувреме не ни се получаваха. Едва след почивката момчетата, освободени, започнаха да играят баскетбола, който бяхме подготвили за публиката. Включването на играчи от пейката доста промени вида ни. Мартин Стефанов и Мартин Йорданов имаха сериозен принос към победата”, добави наставникът на варненци, които спечелиха за четвърти път в НБЛ през 2019/2020.

За мача с Левски Лукойл не мисля за резултата, а мисля за израстването на момчетата по отношение на идеи в нападение - индивидуални и отборни, и на идеите в защита, които се опитваме да прилагаме. Понякога изглеждаме не много добре, понякога изглеждаме прекрасно - искаме да изравним тези нива. Левски е много класен отбор. Искам момчетата да дават най-доброто от себе си, да бъдат умни, в това което правят, а не просто емоционално да бягат из игрището”, пожела си Галин Стоянов.

Вижте още: