КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича записа четвърта домакинска победа в НБЛ през този сезон. В своята зала “Конгресна” отборът на Галин Стоянов се наложи над Академик София с 85:64 в последния мач от 10 кръг в мъжкия ни елит. Срещата обаче не бе предавана в официалния YouTube канал на лигата, а вместо това зрителите наблюдаваха тренировка на волейболния Черно море от зала "Христо Борисов". 

И ОЩЕ: Варненци си върнаха за поражението в Правец с 89:92, като имат в актива си и 6 загуби, което ги поставя на седмо място в класирането. Академик пък прекъсна серия от три поредни успехa, като има баланс от 5-5. 

НАЙ-ДОБРИ: Джеймс Гавин наниза 17 точки за Черно море Тича. Мартин Стефанов добави 16. С по 12 точки приключиха Симеон Илиев, Коча Йовович и Мартин Йорданов, като първият овладя и 11 борби.

Александър Милов бе най-резултатен за Академик София с 23 точки. Капитанът Николай Грозев се прибра в съблекалнята с 10 и 5 борби. Андрей Иванов грабна 16 борби плюс 8 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Варненци овладяха инициативата през третата четвърт, в която реализираха 26 срещу 19 точки за съперника, за да дръпнат с 64:50 и до края не изпуснаха лидерството. До финалната сирена Черно море Тича дори увеличи преднината си до 21 точки. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември Черно море Тича ще излезе срещу Левски Лукойл в София, а ден по-късно Академик София ще играе с Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – АКАДЕМИК СОФИЯ