КАКВО СЕ СЛУЧИ: Евролигата изпитва качествата на най-големите в Европа всяка седмица. Само най-добрите оцеляват, а този път тази роля бе отредена на Панатинайкос, който триумфира в първото гръцко дерби за сезона в турнира на богатите. Част от него стана и Александър Везенков, чийто тим Олимпиакос не успя срещу големия си съперник в южната ни съседка след 93:99 като гост в драма с продължение.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за “червено-белите”, като остана на паркета рекордните за себе си през 2019/2020 23 минути. На сметката си националът остави 6 точки, 2 борби и 1 открадната топка. При стрелбата си от игра той бе безпощаден – 1/1 за две точки и 1/1 от тройката, както и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Василис Спанулис отбеляза 18 точки. Брандън Пол се отчете със 17 и 6 борби. Никола Милутинов остана с 14 точки и 10 борби.

Тайрис Райс буквално извлачи Панатинайкос до успеха с 41 точки, от които 8 тройки. Ник Калатес се разписа с 14, 10 борби и 6 асистенции. ДеШоун Томас остана с 13 точки.

 

ПОВРАТНА ТОЧКА: При 86:86 Олимпиакос имаше топката и 3 секунди, за да спечели, но Ник Калатес я открадна от съперника, за да прати мача в продължение. В допълнителните 5 минути Тайрис Райс и ДеШоун Томас не позволиха на съперника да отмъкне победата след 13:7.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 декември Панатинайкос ще гостува на Барселона, а ден по-рано Олимпиакос на Александър Везенков ще излезе срещу Реал в Мадрид.  

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ОЛИМПИАКОС