Симеон Илиев за пореден път доказа, че е един от най-постоянните играчи в НБЛ. Последното доказателство бе срещу Черноморец, което му донесе и званието MVP на 8 кръг.

СИМЕОН ИЛИЕВ – MVP НА BBALL.BG ЗА 8 КРЪГ В НБЛ

203-сантиметровото крило оформи дабъл-дабъл при успеха на Черно море Тича над Черноморец с 99:87. Роденият в Русе баскетболист се разписа с 20 точки, 11 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 33 минути на паркета.

От BBALL.BG пък му даваме възможност да анализира представянето на Черно море Тича в двубоя, с какво отборът му е заслужил победата и да сподели на какво се дължи добрата му форма. Ето и какво каза той:

- Кои бяха силните страни на Черно море Тича в двубоя с Черноморец?

- Определено, през второто полувреме успяхме да играем по-бързо, с повече контраатаки и транзиция. Отделно имаме и 30 асистенции, което показва, че сме раздавали топката.

- Какво още трябва да подобрява в играта си Черно море Тича?

- Трябва да подобрим защитата си и да сме по-постоянни в борбата под коша. Това ни позволява да играем по-бързо, а там определено сме силни.

- Записа седмия си дабъл-дабъл в лигата през този сезон. Каква е тайната на добрата ти форма?

- Всичко дължа на треньорите и съотборниците си. Чувствам се чудесно в отбора, задружни сме и няма егоизъм. Отделно, с треньорите работихме през лятото индивидуално, което ми помага доста в момента.

- Черно море Тича постигна и трети си победи у дома в лигата. Какво обаче ви е нужно, за да спечелите и навън?

- На два пъти бяхме много близо до успех като гости. Загубихме буквално в последните секунди, яд ни е определено, защото можехме да спечелим тези двубои, но тези загуби също така са и част от спорта. Аз съм оптимист и много скоро ще дойде и първата ни победа навън.

- Какво е мнението ти за конкуренцията в НБЛ през този сезон?

- Както всяка година, мисля, че е доста висока.

- Предстои ви мач с Берое. Какви са очакванията ти за него?

- Берое е доста силен отбор, един от най-силните в лигата. Разполагат с добри и класни състезатели на всички позиции. Имат много добър треньор, който държи изключително много на защитата. Очаквам много тежък двубой. Отиваме да дадем всичко от себе си.