Доволен съм от това, че спечелихме мача заради феновете, също и за отбора. Оставихме много енергия на терена, особено през второто полувреме. В третата част играхме по начина, по който трябваше да го правим през цялото време. Имаме нужда от повече силни мачове като този, за да се доближим по-близо до максимума, до който този отбор може да играе”, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след успеха на тима си над Сьодертале с 90:89.

Приключихме с ФИБА Къп, сега ще играем по веднъж в седмицата и ще имаме повече време да тренираме. Надявам се, че ще играем с малко повече агресия, защото знам, че можем да го направим. Ще променим някои неща. Надявам се през втората половина на българското първенство да покажем на практика”, допълни наставникът на ботевградчани след двубоя с шведите, който се оказа последен за тима във ФИБА Къп.  

Ако този път бяхме играли със Сьодертале там в Швеция, където мачът за тях няма толкова голямо значение, може би щяхме да спечелим. Имахме проблем с трите поредни гостувания, тъй като беше практически невъзможно да се тренира. Гледахме играчите да са свежи, но в този турнир всички правят добър скаутинг на противника, е много трудно да изненадаш отбори като Енисей и Клуж. Реално в този момент те са класи над нас, да не се лъжем. Имаме амбиции и желание, но нямахме късмет при жребия, защото попаднахме в такава група. И двата отбора са по-добри от нас и го показаха", коментира сръбският специалист.

БАЛКАН ОБЪРНА ШВЕДИ ЗА КРАЙ ВЪВ ФИБА КЪП (ВИДЕО)

Източник: Balkan-basket.com