Българското участие във ФИБА Къп приключи в края на първата фаза, след като и двата родни тима Балкан и Левски Лукойл останаха трети в своите групи. Сред най-добрите играчи в този етап на турнира обаче има и участие от родните тимове.

Джайлс Смит от Левски Лукойл заема пето място в графата с чадъри. Американецът прави средно по 1.8 блокирани изстрела в 6-те изиграни мача на вицешампионите във ФИБА Къп. Лидер е Джефри Уийти от Ирони Нес Циона с по 2.8.

Гардът на Левски Лукойл Брандън Йънг пък дели петата позиция по откраднати топки в турнира с Франк Търнър от Кьорменд. Така баскетболистът на “сините” приключва участието си в надпреварата през този сезон със средно по 2.5 отнети топки на среща. Първи е Арън Брусард от Орадея с по 3 откраднати топки.

Сериозно присъствие от двата български тима има в графата с най-добър процент успеваемост в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари. Марко Радонич от Балкан е втори с по 95.7%, следван от съотборника си Алекс Симеонов с 94.4%. На пета позиция е Дейшон Найт с 90.9%, а десети е Куан Чийтъм от Левски Лукойл с 84.2%. На върха е Бракстън Хигинс от Лайден с 97%.

Снимки: ФИБА и LAP.BG

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ БЕЗ ГРЕШКА НА РАЗДЯЛА С ФИБА КЪП (ВИДЕО)

БАЛКАН ОБЪРНА ШВЕДИ ЗА КРАЙ ВЪВ ФИБА КЪП (ВИДЕО)