Обрад Томич за пореден път демонстрира качествата си в НБЛ и заслужено стана MVP на 7 кръг на BBALL.BG в мъжкия ни елит.

ОБРАД ТОМИЧ – MVP НА BBALL.BG ЗА 7 КРЪГ В НБЛ

Босненският национал остави на сметката на Академик Бултекс 99 срещу Черно море Тича 19 точки, 9 борби, 3 асистенции и 3 чадъра за 29 минути и коефициент 30. Той бе сред най-добрите при успеха на пловдивчани с 84:81 у дома.

От BBALL.BG пък му даваме възможност да анализира представянето на Академик Бултекс 99 в двубоя, с какво отборът му е заслужил победата и да сподели свиква ли вече с новите си съотборници. Ето и какво каза той:

- Кои бяха силните страни на Академик Бултекс 99 в двубоя срещу Черно море Тича?

- Това беше третата ни победа в първенството. Няколко пъти повеждахме разлика, но не успявахме да отворим разлика заради глупави грешки. Все пак в края играхме с много енергия и заслужено спечелихме, благодарение и на подкрепата на публиката ни.

- Какво още трябва да подобрява в играта си Академик?

- Имаме нов играч на позиция 4 - Седрик Боуен и ни трябва още време да се сработим. Трябва да подобрим концентрацията си, да сме фокусирани в продължение на 40 минути и да няма празнини в играта ни. Трябва още да контролираме мачовете си от началото до края и да подобрим играта в транзиция.

- Ти си сред най-постоянните играчи на тима си от началото на сезона. На какво се дължи добрата ти форма?

- Благодаря на Господ, че съм здрав. Важна е не моята форма, а тази на отбора. Аз се опитвам да помагам максимално с изявите си. Доволен съм от начина, по който се представям за момента. След поредица от загуби направихме няколко поредни победи и това е по-важното, а не толкова формата ми.

- Свикна ли вече с новите си съотборници и с начина на работа на Асен Николов?

- Разбира се. Момчетата са фантастични. Хората тук - също. Играл съм и в други страни, но не съм виждал такива хора. Не го казвам, защото съм тук. А Пловдив е прекрасен град и много ми харесва. Що се отнася до Асен Николов, с него си приличаме, тъй като влагаме много емоция в играта. Чувствам се отлично, моля се само да съм здрав.

- Какви са твоите впечатления от българското първенство до момента?

- Има много добри отбори - Берое, Левски Лукойл, Балкан, Рилски спортист, младия тим на Академик София. Има и отбори, срещу които се играе много трудно при гостуване. Нивото на първенството е силно. Има 5-6 отбора, които са равностойни.

- Започнахте и участието си в Балканската лига. Този цикъл с мачове през уикенда и през седмицата плюс ли е или минус?

- Знаете, че ние играчите предпочитаме мачовете пред тренировките, така че от тази гледна точка е плюс. Пък и помагат за сработването и подобряването на синхрона в тима. За мен единственият минус е пътуването за мачовете от Балканската лига, което е наистина доста тежко.