КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан загуби шансове за място във втората фаза на ФИБА Къп. В своята “Арена Ботевград” шампионът на България падна от Клуж със 76:86 в мач от група G на турнира.

И ОЩЕ: Това е четвърта поредна загуба за ботевградчани, които имат в актива си и 1 победа. С този успех румънците имат в баланс от 4-1 и са сигурни за следващия етап.  

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов и Марко Радонич отбелязаха по 13 точки за Балкан. Джордан Калахан добави 11. Кени Хол остана с 10 точки и 5 борби.

За Клуж Керън Джонсън приключи с 13 точки и 7 асистенции. Артис Ате и Дарко Планинич реализираха по 11.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Гостите стартираха по-съсредоточено и чрез Керън Джонсън и Дарко Планинич излязоха напред с 25:11 в края на първата част. До почивката Клуж увеличи аванса си до 19 точки, а Балкан отговори с няколко успешни акции на Алекс Симеонов и Димитър Димитров за 29:45. През второто полувреме първият в румънския шампионат не изпусна лидерството, за да стигне до крайното 86:76, въпреки финалния щурм на “зелените”.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 ноември Балкан ще приеме Сьодертале, а Клуж ще играе с Енисей Красноярск в последните срещи от тази група. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН - КЛУЖ

Вижте пълен запис на двубоя: