Със сигурност сме разочаровани от този старт на мача. Нямахме достатъчно енергия, не играхме агресивно срещу играчите на периметъра, както планирахме и да предизвикаме техни грешки. Те играеха на нисък пост много лесно, отбелязваха лесно в началото, както и през повечето време, което направи мисията за нас почти невъзможна”, заяви треньорът на Балкан Йовица Арсич след отпадането на тима си от ФИБА Къп.

“На старта не отбелязахме първите три отворени стрелби и после направихме грешки. След това е трудно да се върнеш, защото тяхната класа не ни даде шанс за това. Реално с тези два отбора мога да кажа сега, че няма как да има шанс. И двата отбора играят в по-силни първенства, имат далеч по-високи бюджети и по-класни чужденци. Погледнете CV-тата на трима от чужденците в Румъния или на всички в Енисей. Просто не може да се сравнява, ние може да имаме желание и амбиции. И аз, и състезателите дадохме това, което можем”, допълни наставникът на ботевградчани, които допуснаха четвърта поредна загуба във ФИБА Къп.

Съжалявам, че ние не сме на нивото, което можем да бъдем, но за това трябваше да се съберем в този състав по-рано. Ние фактически взехме Кенет преди началото на сезона във ФИБА Къп. Отборът не е сработен достатъчно. По принцип и лятото правихме отбора от нулево положение. Няма ги много състезатели от миналата година, от този шампионски състав е останал само капитанът. Фактически Минков не играеше накрая. Трябваше му и на него време да се включи след контузията. Има много причини да не сме на високо ниво. Този график – да играем първия мач тук с Енисей и после три тежки гостувания, със сигурност не помогна. Това е и при положение, че между тези мачове имаме и дербита във вътрешното първенство”, добави Йовица Арсич след поражението от Клуж със 76:86.

Много причини има, но съм сигурен, че този отбор може. На моменти показахме, че можем да играем по-добре от това, но днес имаше много причини да не сме на много високо ниво. Едната е, че имахме и дерби с Левски, което беше с високо ниво на стрес и напрежение и също повлия”, каза още сръбският специалист, чийто отбор има още един двубой във ФИБА Къп след седмица след Сьодертале.

Източник: Balkan-basket.com

НАДЕЖДАТА НА БАЛКАН ЗА ВТОРАТА ФАЗА НА ФИБА КЪП СЕ ИЗПАРИ (ВИДЕО)