КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл прекъсна серията си от две поредни победи във ФИБА Къп. Вицешампионът и носител на Купата и Суперкупата на България отстъпи на Киев с 66:86 при визитата си в Украйна. В другия мач от този поток Днипро удари Минск с 90:75 у дома. 

И ОЩЕ: Към момента в групата Киев и Минск са с еднакъв баланс – по 3 победи и 2 загуби. Докато Левски Лукойл и Днипро имат по 2 успеха и 3 поражения. Заради по-лошите си показатели от първите два отбора обаче столичани губят шансове за продължаване в следващата фаза.

НАЙ-ДОБРИ: Левски Лукойл не може да разчита на контузените Христо Захариев и Чавдар Костов. В тяхно отсъствие Брандън Йънг се отчете с 15 точки. По 11 реализираха Куан Чийтъм, Йордан Минчев и Джайлс Смит, като първият и последният овладяха съответно по 11 и 10 борби. Райън Райт приключи с 10 точки.

Владислав Коренюк също стигна до дабъл-дабъл за Киев – 19 точки и 13 борби. Максим Пустозвонов го последва с 15.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Киев не губи време и чрез Максим Пустозвонов и Владислав Коренюк дръпна с 18:2, а в края на първата част водеше с 26:10. През втория период домакините стигнаха до аванс от 22 точки след тройка на Павло Крутос за 36:14. Въпреки усилията на Венцислав Петков и Брандън Йънг, Киев фиксира 48:22 на голямата почивка. След паузата преднината на украинците надмина 35 точки, макар че Левски Лукойл стигна до 47:66. Киев все пак отговори чрез Богдан Близнюк и Кейси Шепърд, за да сложи точка на спора с 86:66.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 ноември Левски Лукойл ще гостува на Днипро, а Киев ще играе с Минск.

СТАТИСТИКА ОТ КИЕВ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Вижте пълен запис на двубоя: