В голяма част от мача позволихме на Спартак да води в резултата. Успяхме да поставим домакините под напрежение към края на срещата, но изпуснахме два много важни наказателни удара, за да се поздравим с успех. Най-младият тим сме в първенството, а най-възрастният ни играч е на 24 години. Трябва ни време. Изпуснахме удобен момент да победим съперник, който е много по-опитен от нас”, коментира играта на Черноморец в Плевен треньорът Йордан Колев.

Основната ни цел е да израстваме. Един отбор израства, когато губи. Но когато се научи да побеждава, има друго самочувствие. Ние нямаме баскетболист, който да е играл на професионално ниво, освен Миленко Велкович. За двамата американци това е първи професионален сезон, а всички останали момчета са за първа година в мъжкия тим. Този мач бе добър момент да добием малко повече увереност. Чака ни много работа”, каза още специалистът, чийто тим бе на крачка от втора поредна победа.

Джордан Бътлър напусна, докато Тевън Джоунс бе освободен. Паулин Жардим се контузи преди началото на сезона и претърпя операция на менискуса. Същата е ситуацията и с Ангел Димитров, който ще отсъства дълго време. Разполагам е и с много ученици, не се оплаквам, но това е реалното състояние на отбора в момента”, добави наставникът на бургазлии, след като тимът му отстъпи на Спартак с 91:96.

Имаме нужда да се подсилим, особено под коша, където имаме само Миленко Велкович, Блейк Рейнолдс и Георги Кендеров. Тези тримата също пропуснаха част от изминалите ни срещи, но това е част от спорта. Нямаме много възможности, но ако успеем да привлечем нови попълнения, ще бъде добре“, завърши Йордан Колев.

Eто и какво бе мнението за срещата в Плевен на Георги Кендеров:

Не успяхме да спрем стрелбата им от далечно разстояние. Работихме цяла седмица върху това. Борим се, има енергия, има отборен дух. Всичко засега при нас върви доста добре. Аз се чувствам отлично в Бургас.”

ТЪМНИТЕ ОБЛАЦИ НАД ПЛЕВЕН СЕ РАЗСЕЯХА