В началото стартирахме добре. Показахме на всички, че можем да играем добър баскетбол, както през първото полувреме, така и в Исландия. Класата на някои от състезателките на Словения си пролича във важните моменти и с това успяха да ни победят”, коментира пред БНТ една от най-опитните баскетболистки на България Димана Георгиева след втория мач от евроквалификациите.

Имахме доста резерви в нападение. В Исландия успяхме да отбележим 84 точки. Все пак играем срещу по-класен съперник и е нормално да има разлика в нивото. Пропуснахме да вкараме доста отворени шутове, които в предишния двубой влязоха”, каза още един от основните реализатори на тима ни в пресявките.

За момента може би трябва да се борим като втори най-добър отбор. Четири отбора от осем групи са класират напред. При загуби ще се опитваме да са с по-малка разлика, за да бъдем един от тези четири отбора”, допълни Димана Георгиева, която оформи дабъл-дабъл срещу словенките след 17 точки и 10 борби.

Гърция има доста опитни състезателки, като не е ясно дали догодина по това време те ще бъдат с националния отбор, което е в наш плюс. Има много време. Имаме една година да се развиваме и да се готвим. Отборът ни е доста млад. Както през лятото, на европейското до 20 г., така и в тези два мача, показахме, че имаме потенциал”, сподели националката, която остана в игра 35 минути.

БЪЛГАРИЯ СЕ БОРИ, НО ОТСТЪПИ НА СЛОВЕНИЯ В СОФИЯ (ВИДЕО)