КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна първа загуба в квалификациите за европейското първенство за жени през 2021 г. В столичната зала “Универсиада” тимът на Стефан Михайлов се бори, но отстъпи на десетия от последния шампионат на Стария континент Словения с 64:72 в мач от група А на пресявките. "Лъвиците" имат и 1 победа в актива си до момента. 

НАЙ-ДОБРИ: Димана Георгиева бе много полезна и оформи дабъл-дабъл за България със 17 точки и 10 борби. Христина Иванова добави 15. Радостина Димитрова реализира 12 точки и 5 борби. Виолина Кочева приключи с 10 и 5 борби.

Тея Облак бе над всички за Словения с 19 точки и 8 борби. Ника Барич остана с 13 и 6 асистенции.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Нашите момичета започнаха уверено и чрез Димана Георгиева, Виолина Кочева и Христина Иванова дръпнаха с 22:12 в края на първата част. През втория период националките държаха лидерството, но словенките все пак намериха пролуки към коша на България, за да намалят до 31:34. След паузата гостенките заложиха на преса, с което направиха обрат чрез Тея Облак и Ника Барич за 51:44. През последните 10 минути преднината на Словения стигна до 13 точки, което се оказа достатъчно за крайното 72:64. 

И ОЩЕ: В другия двубой от групата Гърция изнесе лекция на Исландия с 89:54 у дома.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващите двубои на националките ще бъдат през ноември 2020 г. Тогава България ще играе с Гърция и Исландия. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ - СЛОВЕНИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: