Това бе най-тежкият ни мач като психология, особено след двете загуби, които претърпяхме. На хартия бяхме фаворити и това внесе допълнително напрежение в отбора. Срещата се препокри с това, което коментирахме на разбора. Двубоят се разви по най-тежкия начин, но в крайна сметка успяхме да го вземем”, започна анализа си за двубоя в Плевен Александър Дяковски след като неговият Спартак би Черноморец с 96:91.

Знаехме, че Черноморец има сериозно предимство под коша, където e Миленко Велкович. На моменти го дублирахме и това се получи, заради което те получиха отворени стрелби след добро раздаване на топката от тяхна страна. След това спряхме да го дублираме, предпочетохме да играем един на един срещу него“, коментира наставникът на плевенчани, които прекъснаха серия от четири поредни загуби в елита.

Имахме ситуации, в които можехме да се откъснем с по-комфортна преднина през третата и четвъртата част. Именно тогава обаче допускахме тройки със сирената или кош и фаул. Не сме очаквали нищо по-различно. Въпреки че вкарахме 96 точки, на моменти играхме много припряно в нападение. Хубавото е, че завършихме само с 8 грешки, 7 от които във второто полувреме”, каза още Александър Дяковски.

Адски разочаровани сме, че не успяхме да спечелим последните си две гостувания. Победата срещу Черноморец бе на всяка цена. А когато играеш на всяка цена, неминуемо ти пари под краката. Денислав Вутев и Герасим Николов бяха контузени до миналата седмица, но през тази тренираха. Включиха се добре, дадоха всичко от себе си. Възстановяването на Цветослав Острев върви добре, вече се опитва да стреля. Възможно е да се завърне преди края на календарната година. Ако не успее дотогава, в най-лошия случай ще го видим в игра след Нова година”, разкри специалистът.

Израстването на Академик София е видно за всички. От началото на сезона този тим се представя много добре. Повечето им състезатели вече имат опит, натрупаха и самочувствие. Победиха Ямбол, а знаем, че в зала “Диана“ не се печели лесно. Играят с много агресия и в двете фази на играта. Очаквам много тежък физически сблъсък, завърши Дяковски, чийто тим ще гостува в Правец на 23 ноември.

ТЪМНИТЕ ОБЛАЦИ НАД ПЛЕВЕН СЕ РАЗСЕЯХА