КАКВО СЕ СЛУЧИ: България стартира с победа участието си в квалификациите за Евробаскет 2021 за жени в Испания и Франция. Селекцията на Стефан Михайлов се наложи над Исландия с 84:69 като гост в мач от група А на пресявките. В другия двубой от този поток Словения би Гърция със 70:64 у дома.

НАЙ-ДОБРИ: Христина Иванова изнесе страхотен двубой за България и се отчете с 25 точки и 8 борби. Димана Георгиева добави 12 и 8 борби. Виолина Кочева наниза 11 точки плюс 5 борби и 7 асистенции.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на България направи Евгения Нацкина, която отбеляза и първата си точка плюс 1 борба и асистенция за 4 минути в игра.

За Исландия най-добра бе Хилдур Кяртансдотир след 15 точки и 13 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Водени от Христина Иванова българките започнаха с ударното 13:3, но исландките намалиха до 15:19 в края на първата част. Националките не се забавиха и си върнаха двуцифрения аванс чрез Димана Георгиева, Гергана Иванова и Ива Костова, за да стигнат до 40:28 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Въпреки че Исландия не се предаваше, нашите момичета успяха да удържат преднината си, фиксирайки 64:52 след 30 минути. Триото Христина Иванова, Виолина Кочева и Димана Георгиева довърши започнатото в последните 10 минути, за да сложи точка на спора с крайното 84:69.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември от 18.00 ч. България ще приеме Словения в зала “Универсиада” в София.

СТАТИСТИКА ОТ ИСЛАНДИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя: