Националният ни отбор за жени започва днес участието си в квалификациите за Евробаскет 2021. В 22.00 ч. българско време селекцията на Стефан Михайлов ще излезе срещу Исландия в Рейкявик, а в неделя от 18.00 ч. ще приемe Словения в зала "Универсиада".

BBALL.BG потърси една от най-опитните в представителния ни тим Христина Иванова, която разказа малко повече за подготовката на тима ни, за очакванията й преди първите мачове и за мястото й в Символичния отбор на десетилетието в женското направление. Ето и какво сподели тя:

- Каква е обстановката в отбора преди първите мачове от евроквалификациите?

- Има настроение в отбора. Всички момичета са здрави и готови да се хвърлят на игрището и да дадат 100% от себе си.

- В тима има и няколко момичета, които ще дебютират за България. Сработвате ли се вече и какво би им казала като по-опитна?

- Двете момичета, които ще дебютират за отбора, са мотивирани и се стараят да помагат и да се сработят с нас. Бих ги посъветвала да продължават да тренират упорито и в най-скоро време да бъдат основни фигури в националния отбор.

- Какви са твоите първи впечатления от Исландия и Словения?

- Нито един от двата отбора не ни е познат, но смятам, че са много различни като стил. Без борба и себераздаване няма да имаме успех.

- Какво ви каза Стефан Михайлов като изисквания за този квалификационен цикъл?

- Треньорът ни е спокоен и се опитва да ни вдъхва увереност. Не ни е казал нищо специално, защото и за тези и за всички останали мачове целта е една - да побеждаваме и да не се отказваме до последно.

- Първото домакинство на България ще бъде на 17 ноември срещу Словения. Какво би казала на хората, за да дойдат и да ви подкрепят?

- Искрено се надявам да дойдат повече хора, които да ни подкрепят, а ние от своя страна да покажем добра игра и да успеем да ги зарадваме с победа.

- Намери място в Символичния отбор на десетилетието в женското направление. Как те кара да се чувстваш това?

- За мен е огромна чест да бъда избрана в този отбор. Благодаря за оказаната чест. Надявам се да успеем да прославим българския баскетбол и в следващото десетилетие.

Срещата между Исландия и България от евроквалификациите можете да проследите тук от 22.00 ч.