Миленко Велкович се представи отлично за Черноморец в края на миналата седмица. Играта му отреди заслужено звание MVP на кръга на BBALL.BG.

Центърът на бургазлии нямаше спиране при успеха над Ямбол със 114:79. 217-сантиметровият сърбин се отчете с 34 точки, 13 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и 2 чадъра за 29 минути на паркета като титуляр и КПД 45.

От BBALL.BG пък му даваме възможност да анализира представянето на Черноморец в двубоя, с какво отборът му е заслужил победата и да сподели свиква ли вече с новите си съотборници. Ето и какво каза той:

За силните страни в играта на Черноморец срещу Ямбол

За успеха допринесоха нашата енергия и отборен дух. Вярвахме в работата, която свършихме по време на тренировките си преди двубоя.

Какво още трябва да подобри Черноморец

Трябва да продължим да тренираме, както правим от началото на сезона. Ние сме млад отбор и всеки един мач е страхотен опит за нас. Точно това ни липсва в момента.

За неговата игра

Това е отборен спорт, така че всичко, което правя на терена, не бих могъл да го сторя без моите съотборници. Разбира се, за мен това е хубаво като индивидуално представяне. Но аз давам най-доброто от себе си във всеки двубой, за да вървим отбора напред.

За новия отбор и новите съотборници

Свиквам вече. Трябваше ни известно време, за да покажем какво можем. Американските ни играчи идват от колежи и преди това не са играли в професионални лиги. Треньорът Йордан Колев обаче върши чудесна работа за всички ни.

За конкуренцията в българския шампионат

Мисля, че всички отбори разполагат с добри играчи. Повечето от тимовете играят по-добре у дома. Смятам, че първите три тима - Балкан, Левски Лукойл и Рилски спортист може би са малко по-напред от останалите. Всеки обаче може да победи всеки в тази лига, особено у дома.”