3 кръг в НБЛ принадлежеше на силната игра на Алекс Лонг при успеха на Академик Бултекс 99 над Черноморец с 95:68. Това му донесе и приза на BBALL.BG за MVP на седмицата.

На сметката си срещу бургазлии американецът остави 22 точки, 14 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 24 минути на паркета и коефициент 30. 

От BBALL.BG пък му даваме възможност да анализира представянето на пловдивчани в двубоя, с какво отборът му е заслужил победата и да сподели свиква ли вече с новите си съотборници. Ето и какво каза той:

- Кои бяха силните страни на Академик Бултекс 99 срещу Черноморец?

- Движехме добре топката, особено през втората част печелехме борбите под коша. Играхме добре и в защита. Играхме като отбор, всеки се опитваше да подава топката, имахме добър поглед върху играта.

- Върху какво още трябва да работи Академик Бултекс 99, за да подобри представянето си?

- Трябва да подобрим играта си в защита. И двете ни загуби дойдоха заради недобра игра от наша странна в този компонент. Разполагаме с добри реализатора - това не ни е проблем. Основният ни проблем е в защитата. Вероятно отражение дава и фактът, че сме доста нови играчи в тима и е нужно повече време за сработване, особено в защита. Иначе отборът разполага с много добри баскетболисти.

- Ти записа първия си дабъл-дабъл в НБЛ в двубоя с Черноморец. На какво отдаваш това?

- Отдавам го преди всичко на отбора и отборната игра. Моите съотборници бяха много добри в това да ме намират и да ме захранват с удобни топки, от мен се искаше само да реализирам. Доста от точките дойдоха и от успешните ни борби.

- Свикваш ли вече с начина на работа на Асен Николов в Пловдив и с новите си съотборници?

- Разбира се, че свиквам, макар че все още се уча. Понякога се обърквам, но това е първата ми година извън САЩ. Смятам, че е въпрос на време нещата да улегнат и да се сработим още по-добре. Тук играта е доста по-изискваща във физическо отношение и под коша е по-трудно.

 - Предстои Ви мач с Балкан. Какво са очакванията ти за него?

- Моите очакванията за този мач са като към всеки, който ми предстои. Да излезем и да играем възможно най-добре, да се раздадем. Разбира се, че искаме да победим. Това е целта ни за всеки двубой, независимо срещу кого излизаме - шампиона или друг отбор. Това, че Балкан е шампион е може би по-специално за феновете, но ние не делим отборите и излизаме с еднаква мотивация срещу всеки. В крайна сметка за победа се дават две точки, независимо от противника.

Снимки: LAP.BG и Берое/Фейсбук