Времето до старта на петия сезон във ФИБА Къп неумолимо изтича. Тази година в турнира ще участват 32 отбора, които ще се борят за трофея, а сред тях ще бъдат и два български състава – Левски Лукойл и Балкан

От ФИБА Къп обърнаха внимание на всеки един от отборите в отделните групи. Ето и какво е описанието на група F, където се намират вицешампионите и носители на Купата и Суперкупата на България от Левски Лукойл:

Друга група с два отбора от една страна – вицешампиона на Украйна Киев и четвъртия от миналия сезон Днипро. Кирило Фесенко игра в над 100 мача в НБА от 2007 до 2012 г. и дава на Днипро силно присъствие под коша, макар че имаше проблеми с контузии през последните няколко сезона. Киев е воден от бившия национал на Латвия Айнърс Багатскис с добри играчи в защита като Вячеслав Петров. Алекс Гаврилович подсили Минск, който разполага с огромен талант. Левски Лукойл пък ще се опита да си изгради ново лице след напускането на близнаците Калоян и Деян Иванови.

От ФИБА Къп не пропуснаха и Балкан, който остави силни впечатления в надпреварата през миналия сезон. Шампионите на България са в група G на турнира.

Енисей се завръща в турнира след няколко сезона в Шампионската лига и ще се опита да повтори постижението си от 2016/2017, когато игра на 1/4-финалите. Клуж, който премина през квалификациите, има в редиците си бившият играч на Макаби Тел Авив Дарко Планинич. Балкан загуби редици звезди, които помогнаха на тима да стигне до Топ 16 във ФИБА Къп и тепърва ще показва какво може при Йовица Арсич. Сьодертале продължава да удължава рекорда си от участия в турнира, макар че пропусна редовния сезон в последните две години.”

Балкан ще приеме Енисей Красноярск на 23 октомври от 19.00 ч. в "Арена Ботевград". Левски Лукойл пък ще гостува на Минск същия ден от 18.15 ч.