Важна седмица предстои за носителите на Купата на България и на Суперкупата от Левски Лукойл. В сряда (23.10) „сините“ откриват сметката си в Европейската купа на ФИБА с гостуване на властелина на белоруския баскетбол - Цмоки Минск.

Момчетата на Константин Папазов потеглят за Минск с полет през Варшава в 5:35 часа сутринта утре (22.10), а сбирката на групата, която ще отпътува в посока Беларус на Терминал 2 на Летище София, е почти час по-рано.

Полет №2 за Левски Лукойл от Варшава към Минск е около 12:00 часа на обяд, като се очаква малко преди 15:00 часа селекцията на Тити Папазов да кацне благополучно в Минск, където вечерта да проведе и тренировка преди двубоя.

Цмоки Минск е абсолютен доминант в белоруския баскетбол със своите 11 поредни титли и 11 поредни купи на страната от 2008 г. насам, без прекъсване. Отборът е и дългогодишен участник в престижната и изключително конкурентноспособна ВТБ Лига.

Любопитното е, че лидер на тима е не кой да е, а едно отлично познато лице в баскетболна България – Бранко Миркович. Сърбинът, който има и български паспорт, дълго време игра у нас за Рилски спортист и Лукойл Академик.

През 2010-та, като играч на  Рилецо, гардът триумфира в първия по рода си Файнъл Фор на Балканската лига в Самоков, а година по-късно, вече като част от „студентите“, записа името си и сред шампионите на България.

Срещата Цмоки Минск – Лукойл Левски започва в 18:15 часа българско време и може да се гледа в официалния канал на ФИБА Къп.