Втората седмица в НБЛ приключи не с един, а с двама играчи, които си поделят приза за MVP 2 кръг на BBALL.BG.

Както вече стана ясно, в края на всеки кръг ще даваме думата на най-полезния или полезните, които ще разказват пред Вас, нашите читатели, как е преминал мачът, в които са участвали, с какво отборите им са заслужили победата и какво още имат да подобряват в играта си.

ДВАМА СИ ПОДЕЛЯТ ПРИЗА ЗА MVP НА BBALL.BG ЗА 2 КРЪГ В НБЛ

Днес е ред на Димитър Маринчешки да сподели всичко, което му е направило впечатление в двубоя между Спартак и Академик Бултекс 99. В тази среща крилото на плевенчани остави срещу името си 28 точки и 13 борби, които допълни с 2 асистенции за 40 минути и бе 12/18 за две точки плюс 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари. Неговият тим пък победи с 97:85.

За силните страни в играта на Спартак

“Помогнаха ни себераздаването, отборната игра и атмосферата, която публиката в залата създаде. Важно бе за нас, че всеки бе готов да се хвърли за успеха и го направихме.”

Какво още трябва да подобри Спартак

“Определено имаме да изчистваме някои неща. Трябва да елиминираме грешките, защото те водят до лесни кошове. Може би не трябва да позволяваме противникът да взема повече борби в нападение и като цяло да играем по-добра защита."

За неговата игра и борбите

“Може би от малък имам нюх къде да се пласирам. Борбата е факт, не само заради моето пласиране, но и заради отборната защита. Това е благодарение и на моите съотборници, които се борят в отбрана и пазят здраво. Академик е сериозен отбор и се славят с много добро нападение. Дойдоха тук пределно мобилизирани, но така се получи, че стояхме по-добре.”

Стилът

“Това е стилът, който искаме да показваме през този сезон. Надяваме се да бъде и още по-бърза нашата игра. Все още имаме нужда от малко адаптиране на играта ни един към друг. Това ще ни донесе още по-добро взаимодействие по терена.”

За следвaщия съперник – Берое

“Труден съперник. Берое има голямо израстване през последните години. Там се върши добра работа. Със сигурност мачът ще бъде тежък в тяхната зала. Те разполагат с доста атлетични чужденци, но ние ще отидем в Стара Загора, за да играем по начина, по който играхме в Плевен срещу Академик.”

Снимки: НБЛ и Николай Бочев

“ОТБЛИЗО” С MVP НА КРЪГА НА BBALL.BG: МИХАЙЛО СЕКУЛОВИЧ