Втората седмица в НБЛ приключи не с един, а с двама играчи, които си поделят приза за MVP 2 кръг на BBALL.BG.

Както вече стана ясно, в края на всеки кръг ще даваме думата на най-полезния или полезните, които ще разказват пред Вас, нашите читатели, как е преминал мачът, в които са участвали, с какво отборите им са заслужили победата и какво още имат да подобряват в играта си.

ДВАМА СИ ПОДЕЛЯТ ПРИЗА ЗА MVP НА BBALL.BG ЗА 2 КРЪГ В НБЛ

Този път поглеждаме към игрището с Михайло Секулович, който бе сред най-добрите за Балкан при успеха на шампионите над Академик София със 102:88. В тази среща черногорецът се отчете с 20 точки, 9 борби, 5 асистенции и 4 откраднати топки за 35 минути, като бе 9/11 от средно разстояние и 2/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Ето и какво сподели той:

За силните страни в играта на Балкан

“Изиграхме солиден мач и в двете фази на играта. Има причина да бъдем доволни, заради периоди на добро ниво на концентрация в защита и такива на умна игра в нападение.”

Какво още трябва да подобри Балкан

“Трябва да направим тези периоди, в които играем по този начин, по-дълги. По този начин ще държим фокуса си висок във всичките 40 минути на срещите си.”

Тайната на неговата игра

През лятото работих доста, което ме направи по-силен и по-сигурен. Освен това, ролята, която имам на терена, ми помага да допринасям повече.

За 102-те точки на Балкан и 2-те поредни победи

"Винаги е хубаво, когато печелиш. Надявам се, че ще продължим да правим това, колкото се може повече."

За следващия съперник – Черно море Тича

“Всеки отбор в тази лига заслужава уважение. Видяхме това в първите два мача. Черно море може да бъде много опасен съперник, особено в нашата зала, където нямат какво да губят. Могат да играят освободено и да покажат най-доброто от себе си.”

Снимки: НБЛ

“ОТБЛИЗО” С MVP НА КРЪГА НА BBALL.BG: ДИМИТЪР МАРИНЧЕШКИ