Николай Маринов заслужи доверието на своя треньор Александър Дяковски и през новия сезон отново ще играе за Спартак. Гардът, който си спечели и обичта на публиката в Плевен със сърцатата си игра през последните няколко години, даде да се разбере, че отново ще тормози съперниците в елита, превръщайки се в реализатор №1 на турнира за Купата на Пловдив.

Пред BBALL.BG Николай Маринов разказва за удоволствието да играе с брат си в един отбор, а освен това сподели как е преминала подготовката на Спартак, как се чувства преди старта на шампионата и какво мисли за първия съперник – Рилски спортист. Ето и какво каза той:

 

 

За чувството да защитава една емблема с брат си Мартин

Повече от приятно ми е да играя с брат ми. Дори не мога да го опиша, въпреки че ни се случи само в няколко контроли. Съвсем различно е от Балкан, защото аз повече играя. Съвсем различно е. Приятно е. Наистина е уникално. Имахме една закачка с него, по време на първия ми сезон в Спартак, но сега такива неща няма. Играем заедно. Подаваме си. Надявам се да вървим добре. Надявам се колкото се може по-напред да класираме Спартак Плевен. И колкото се може да е по-пълна залата. Това е нашата цел през този сезон.”

За подготовката на Спартак

Във всяка една контрола надграждахме. По-добре се представихме и по-добре се чувстваме. Този уикенд започва вече сериозната част. Мисля, че сме готови. Излизаме за победа.

За липсващите

Надявам се Константин Коев да играе. Цветослав Острев го чакаме още известно време. Когато той е в състава, ставаме различен отбор само с неговото присъствие. Ако сме без Константин Коев, ротацията ни става различна. Дано да няма болки. Ако има, е по-добре да почива, за да не стане нещо по-сериозно.”

За гардовата позиция

Още от първия ден с Николай Титков се разбираме на терена, както и извън него. Това е много важно в днешния баскетбол. Много баскетбол има в него. Надявам се тук, в Спартак всички да го открият и да го заобичат, както на мен ми се случи, когато дойдох.”

За формата си

Може би на турнира в Пловдив почувствах, че влизам във формата, в която трябва да съм. Последните няколко дни се чувствам много добре и със самочувствие отигравам нещата.

За Рилски спортист

Гледах само един мач на Рилски. Много добър отбор са. В първия двубой от сезона може да стане абсолютно всичко. Ние можем да победим с 20 или те да го направят. Надявам се да играем добре и се надявам много да започнем с победа като гости. Ще дадем всичко от себе си и излизаме, за да спечелим. Винаги в първия мач от сезона има по-голямо напрежение. Ние обаче вече имаме доста двубои и това е нормално да го има. Адреналинът е част от тази игра. Просто ще излезем да играем баскетбол.

За дома

“Целта ни е “Балканстрой” да е пълна. Обръщам се към публиката в Плевен да дойде на 12 октомври на първото ни домакинство срещу Академик Бултекс 99. За феновете играем. За тях искаме да побеждаваме.”

Снимки: Sportenplovdiv.com, Николай Стоев и БК Спартак Плевен