Световното първенство в Китай, което бе най-голямото досега с 32 отбора, чупи рекорди по отношение на интереса към него. Според организаторите, шампионатът на планетата е достигнал до над 3 млрд. души и може да се похвали с повече от 1.5 млрд. гледания в социалните медии.

ФИБА се обедини с над 70 партньори в излъчването на турнира, като срещите са предавани в 190 страни и райони по света. Зрителската аудитория е с над 80% повече в сравнение с предишното световно през 2014 г.

Домакините от Китай също има с какво да се похвалят, що се отнася до телевизионното покритие. Двубоят между китайците и Полша е проследен от 68 млн. зрители, а този между Корея и Китай от 60 млн. души.

Ангажираността в социалните мрежи изстреля световното в нови висини. Хаштаговете #FIBAWC и #WorldGotGame са използвани 22 млрд. пъти и са ангажирали почитателите на играта 535 млн. пъти. Каналите на социалните медии на ФИБА и световното първенство вече имат над 24 млн. последователи.

Посещаемостта в залите е повече от задоволителна за ФИБА. Общият брой зрители на срещите от шампионата в Китай е близо 800 000. На най-много публика се радваха мачовете между САЩ и Япония и САЩ и Турция – по 18 000 зрители. Общо 2422 акредитирани журналисти са отразявали събитието, което играе важна роля при популяризирането му.