Мадрид се отдаде на забавления заедно с новите световни шампиони от Испания. Те бяха водещата новина в страната през този ден, макар че полетът им от Пекин закъсня с близо час.

Дори и това обаче не помрачи настроението в лагера на “Ла Фурия”, а най-много поздравления прие треньорът Серджо Скариоло. Преди обаче да се отправят към площад “Пласа де Колон” за среща с феновете, световните шампиони посетиха испанския крал Фелипе VI.

По време на визитата си при краля капитанът Руди Фернандес прескочи правилата и подари на домакина златен медал. Визитата на националния отбор на Испания при Фелипе VI приключи с официални снимка, а след това баскетболистите уважиха и министърът на страната Педро Санчес.

 

Обиколката на испанските национали по улиците на Мадрид бе направена с автобус, а изненадата, подготвена от местната федерация бе пристигането на Пау Гасол, който ще присъства на официалната вечеря за отбора.

 

Световните шампиони показаха и купата на своите фенове. Музиката и танците също присъстваха на партито, а в тях се впусна и Марк Гасол. Главните герои бяха представени един по един на специална сцена. Песента “We are the champions” на известната група Queen допълни празника.

 

Искам просто да благодаря на моето семейство, както и на второто ми семейство – това, което виждате тук. Тези играчи са страхотни. Всички ние направихме това лято толкова специално. Всички тук са причината да вярвам, че мога да вдигна тази купа. Да живее испанския баскетбол, заяви Руди Фернандес.

Не трябваше да говоря, но това, което виждам е, че направихме нещо толкова голямо. Сега знам как се е чувствал Марк, когато взе пръстен. Надявам се, че тази красива история ще ви вдъхнови. Надявам се да сме вдъхновили всеки един от вас, защото моите съотборници направиха наистина много”, добави MVP на световното Рики Рубио.

Преди няколко месеца в Торонто не исках да говоря много. Днес Рики беше доста смел и ми даде микрофона. Поздравете тези хора, те са жертвали два месеца от лятото си и са дали най-доброто, на което са способни. Наслаждавайте се на този триумф. Но искам да ви помоля за едно нещо – денят, в който не спечелим нищо, ако той настъпи, да ни подкрепите така отново”, допълни Марк Гасол.