Какво се случи: Балкан стартира със загуба при първото си участие в квалификацията на Шампионската лига. Шампионите на България отстъпиха на шведския Сьодертале с 64:79 като гости в първия си мач от пресявките на турнира.

Най-добри: Марко Радонич се разписа с 14 точки за Балкан, като бе безпогрешен от линията за изпълнение на наказателни удари - 6/6. Димитър Димитров добави 13 и 6 борби. Михайло Секулович остана с 9 точки и 5 борби.

Дино Пита бе най-резултатен за Сьодертале с 20 точки. Чарлс Колисън отбеляза 15. Александър Ларсън остави срещу името си 14 точки и 8 борби. Джонатън Парсън оформи дабъл-дабъл – 11 и 10 асистенции.  

Повратна точка: Домакините владееха инициативата през по-голямата част на първото полувреме, като чрез Дино Пита, Чарлс Колисън и Александър Ларсън си осигуриха двуцифрена преднина за 39:28. След паузата ботевградчани, водени от Марко Радонич, Михайло Секулович и Димитър Димитров, се държаха равностойно на съперника, за да фиксират 52:63 в края на третия период. През последната четвърт дуото Чарлс Колисън и Александър Ларсън изведе Сьодертале до аванс от 15 точки, оформяйки крайното 79:64.

И още: Шведите доминираха под двата ринга, като грабнаха 48 срещу 30 борби за ботевградчани. Освен това, Сьодертале показа и по-точен мерник в стрелбата от игра – 44.6% срещу 31.5% за българския първенец.

Какво се случи: В пресявките на Шампионската лига се играе на разменено гостуване. Мач №2 ще бъде на 20 септември от 19.00 ч. в “Арена Ботевград”.

СТАТИСТИКА ОТ СЬОДЕРТАЛЕ – БАЛКАН