Какво се случи: Рилски спортист започна с победа участието си на турнира в памет на легендата “Георги Христов”. В “Арена Ботевград” селекцията на Людмил Хаджисотиров се справи с бронзовия медалист в НБЛ от 2018/2019 Берое с 87:80.

И още: Това е втори пореден успех за самоковци в подготовката след този над Академик София с 88:80 отпреди няколко дни. Берое пък допусна първа загуба, след като миналия петък се справи с тима от Правец с 92:84.

Най-добри: Игор Кесар явно си спомня доста добре престоя си в Балкан и атмосферата в “Арена Ботевград” въобще не му е чужда. Центърът остави на сметката на Рилски 21 точки, като бe 7/10 от средно разстояние. Американецът Брандън Браун добави 18 и 5 асистенции. Екзейвиър Джонсън го допълни с 15 точки плюс 15 борби, които му донесоха дабъл-дабъл. Евгени Хаджирусев приключи с 10.

Завръщането: След повече от половин година отсъствие заради тежка контузия, на паркета се завърна капитанът на Рилски Йордан Бозов. Гардът остана на паркета 9 минути, в които се разписа с 8 точки и 3 борби, като бе безпогрешен от средно разстояние – 4/4.

За Берое бившият баскетболист на белгийския Лимбург Остин Прайс навъртя 29 точки, като бе 10/17 от игра. Възпитаникът на университета Айдахо Наашон Джордж реализира 15. Друго от новите попълнения на старозагорци Деян Карамфилов остана с 11 точки и 7 борби.

Повратна точка: Самоковци си осигуриха двуцифрен аванс още през първото полувреме, приключило при 48:38 в тяхна полза. След паузата те успяха да задържат преднината си, за да оформят крайното 87:80.

Какво предстои: Утре (10 септември) от 19.00 ч. Рилски спортист ще излезе срещу победителя от Балкан/Охрид, докато два часа по-рано Берое ще играе със загубилия.