Какво се случи: Балкан се класира на финал на турнира в памет на легендата Георги Христов, чийто домакин е. Пред своята публика в “Арена Ботевград” отборът на Йовица Арсич се наложи над македонския Охрид с 96:81.

И още: Шампионите на България записаха втора поредна победа в контролите от подготовката си, след като миналата седмица се справиха с Лесковац с 88:84 на сръбска земя.

Най-добри: Крис Минков бе над всички за Балкан с 26 точки, като бе 9/12 от средно-далечно разстояние. Мирослав Пашалич и Михайло Секулович добавиха по 12. Димитър Димитров се отчете с 11 точки и 6 борби. Марко Радонич приключи с 10.

За Охрид Остин Ажуква поведе колоната на реализаторите с 22 точки и 7 борби. Маркъс Джаксън отбеляза 16. Александър Щерьов остана с 12 точки и 8 борби.

Повратна точка: Двата отбора бяха равностойни в битката под двата ринга, като ботевградчани грабнаха 29 срещу 30 борби за Охрид. Домакините обаче показаха по-точен мерник при стрелбата от игра – 52% срещу 47% за македонците, като допуснаха и по-малко технически грешки – 12 срещу 17 за съперника.

Преди началото:  Мачът бе първи двубой на шампионите пред родна публика, а на представянето на отбора излезе и талисманът на кампанията "Да изчистим България" Зеленко Зеленков. Той поздрави двата отбора, раздаде награди на зрителите и заедно с шампиона Балкан призова всички да се включат в голямото почистване на 14 септември. От Балкан застават зад инициативата за четвърта поредна година.

Какво предстои: Утре (10 септември) от 19.00 ч. Балкан ще излезе срещу Рилски спортист в спор за трофея от надпреварата. От 17.00 ч. пък Охрид ще играе с Берое за третото място на турнира.