Росен Барчовски ще поеме националния ни отбор след 7-годишна пауза. Специалистът ще води България в квалификациите за Евробаскет 2021, а съперници на тима ни ще бъдат Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина.

Групата е трудна. При нас отдавна лека няма. Ние слязохме доста надолу в йерархията. Но съм уверен. Имам самочувствието, че мога да водя отбор, който да се класира”, заяви пред Нова телевизия Росен Барчовски.

Отборът ще се гради около колектива, без водещи фигури, а Александър Везенков е много важна част от този колектив. Първо, разчитам той да бъде здрав, във форма, да е мотивиран, и разбира се да бъде пуснат от клуба си. Той играе с Олимпиакос в Евролигата. Там ще имаме сериозни проблеми”, допълни новият наставник на България.

В момента ние нямаме нужда от коренна промяна. Промени бяха извършени предишните години. Водещите ни играчи са в зряла възраст и сега трябва да се берат плодовете”, каза още Росен Барчовски, който ще се завърне официално на пейката на представителния ни тим през февруари 2020 г. в европейските квалификации.

РОСЕН БАРЧОВСКИ ПОЕМА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР